L.C.M.

L.C.M.

Elkészült az EU tagság megerősítő népszavazás technikai részleteiről az L.C.M.

2023. június 01. - gassy

1-Megerősítő népszavazás EU-s tagság(3.900.000 szavazat kell az EU-ban maradáshoz)(ügyfélkapun történik a népszavazás)(a nem szavazás érvényes KILÉPÉSNEK számolandó)

2-Az eredmény AZ EP választást elhalaszthatja,illetve nem tartható meg!

3-50% alatti IGEN elindíthatja  a HUXIT-ot

 

Indoklás:

Magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok száma
7 795 109

A 2003. április 12-én Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozása ügyében megtartott országos népszavazás a maga 45,62 részvételi százalékával eredményes volt, és az érvényesen szavazó választópolgárok 83,76%-a támogatta a belépést.

Mivel a részvétel 50 százalék alatt maradt, a referendum azért érvényes és eredményes, mert az összes választó több mint egynegyede, összesen 37,9 százaléka támogatta a csatlakozást.

A kormány, illetve az ellenzéki pártok üdvözölték a pozitív eredményt, az alacsony részvétel miatt azonban főként egymást, illetve az Európai Unió Kommunikációs Közalapítványt tették felelőssé. A kormánypártok szerint az ellenzék folyamatos, EU-t kritizáló álláspontja elbizonytalanította a választókat. A Fidesz úgy vélekedett, hogy az alacsony részvétel oka a dilettáns és pazarló kormányzati kampány.

„A magyar választópolgárok 56 százaléka távol maradt a népszavazástól. Ennek a döntő többségnek legalább a fele tudatosan, tiltakozása kifejezéseként tette ezt, egy másik része természetesen megszokásból, mert mindig mindentől távol tartja magát. Ehhez a szándékosan távol maradt részhez hozzá kell számítani azt a hatszázezer elszánt magyart, az összes választópolgár több mint nyolc százalékát, aki nemet mondott. Az már majdnem kétharmad.

Kimondhatjuk tehát, hogy a magyarság anyaországi részének majdnem kétharmada így vagy úgy, de nem adta hozzájárulását a megalázó csatlakozáshoz,

és hogyha az elszakított részek magyarságát is megkérdezték volna, akkor nemzetünk lelkéből elsöprő elutasítás fakadt volna fel.”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lcmpart.blog.hu/api/trackback/id/tr5918137070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása