L.C.M.

L.C.M.

így lesz Német az Orosz vakcína

2021. március 04. - gassy

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Humángyógyszer Bizottsága (CHMP) megkezdte az orosz fejlesztésű Szputnyik V (Gam-COVID-Vac) koronavírus elleni oltóanyag folyamatos felülvizsgálatát (rolling review) - erősítette meg az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő, amszterdami székhelyű uniós ügynökség csütörtökön. Az EMA közleménye szerint az oltóanyag uniós kérelmezője az R-Pharm moszkvai székhelyű gyógyszergyár németországi leányvállalata.

Az uniós ügynökség közölte, a szakvizsgálat megkezdéséről hozott döntés a laboratóriumi kutatások és a felnőtteknél végzett korai klinikai vizsgálatok előzetes, kedvezőnek mutatkozó eredményein alapul. A kutatások és vizsgálatok alapján készült tanulmányok azt mutatják, hogy a Szputnyik V kiváltja a szükséges antitestek és immunsejtek termelését, ez által hozzájárulhat a koronavírus elleni védelemhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://lcmpart.blog.hu/api/trackback/id/tr5616450386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gassy 2021.03.19. 20:02:53

Az EMA honlapján a megfelelő helyen megnevezi a németországi vállalatot: R-Pharm Germany GmbH

a vállalatot még a 19. században (1860-ban) alapították a bajorországi Illertissenben (szóval nem az NDK-ban, ha valaki erre gyanakodna). A Pfizer 1971-ben megvásárolta, hogy európai gyártó és logisztikai központjává fejlessze. Az új évezred második évtizedében (a PriceWaterhouseCoopers, a PwC közreműködésével), más gyógyszeripari óriások európai leányvállalataihoz hasonlóan, a Pfizer is áruba bocsátotta az illertisseni központját.

Alexey Repik is founder of R-Pharm, one of Russia's largest pharmaceutical companies and one of the biggest state contractors.
In 2017 Mitsui & Co., Ltd. acquired 10% shares of R-Pharm for $200 million.
Repik started R-Pharm in 2001 with $40,000 in startup capital, half of which came from his mother.
Repik got his first job in healthcare in 1995.

Üzleti szájtok a 2014-es (egy éppen körvonalazódó, európai uniós korlátozó szankció előtt) nyélbe ütött orosz akvizíciót úgy mutatták be, mint amellyel Oroszország erőteljesen jelenik meg a gyógyszeripar európai színterén, mind a gyártásban, mind pedig a speciális csomagolás-szolgáltatásban.

„Az R-Pharm több éve aktívan együttműködik az Azerbajdzsán Köztársasággal, 2019-ben itt nyitottunk meg egy modern termelőüzemet, később, 2020-ban két gyógyszert regisztráltunk anti-Covid portfóliónkból: az Artlegia-t és a Coronavir-t. Ez a kísérleti tanulmány létfontosságú a COVID-19 megelőzésének új megközelítésének kidolgozásához, ráadásul Azerbajdzsán vezető tudományos és klinikai központjai képesek lesznek saját fontos hozzájárulásukat tenni ebben az irányban "- mondja Alexey Repik, az R-Pharm Az igazgatóság elnöke.
süti beállítások módosítása