L.C.M.

L.C.M.

Berény,Berény 2023

2023. január 16. - gassy

L.C.M. :Nem gárdistaként,hanem L.C.M. tagjaként szégyellnénk magunkat,ha egy kanadai mártírtól(aki Bözsire esküdött) egyetlen forintot is elfogadtunk volna.!L.C.M. tagsági kártyát sem kapna aki a vagyonnyilatkozatát évente nem tenné közszemlére.(képviselői indulás feltétele)

2023.01.15

Jászberény
Választópolgárok száma összesen: 20 860

A szavazatok száz százalékának összeszámolása után Budai Lóránt, a Közösen Jászberényért Egyesület polgármester-jelöltje több mint 8267 szavazatot, a voksok 67,24 százalékát, míg a Fidesz által támogatott dr. Besenyi Orsolya 3671 szavazatot, a voksok 29,86 százalékát kapta. 185 szavazatot (1,5%) kapott Nagy Tímea független jelölt, és 172-en szavaztak (1,4%) dr. László Péterre, a Mi Hazánk jelöltjére.

A baloldali polgármester a DK kifarolása miatt azonban már csaknem egy éve kisebbségben vezeti a várost. Gedei József tavaly januárban mondott le alpolgármesteri pozíciójáról. Egyes feltételezések szerint megsértődhetett azon, hogy a DK a 2019-es önkormányzati választásokon visszaléptette Gedeit Budai Lóránt javára, de Budai az előválasztáson nem viszonozta a gesztust, hanem Gedei helyett az MSZP–Párbeszéd–LMP–Jobbik közös jelöltje, Kertész Ottó mellett állt ki.

Január 15-én polgármestert és új testületet választ Jászberény városa. A település eddigi polgármestere, Budai Lóránt és a Közösen Jászberényért Egyesület jelöltjei állnak szemben a Fidesz jelöltjeivel.
A jászberényi választás Dávid harca Góliáttal szemben. Az erőviszonyok egyenlőtlenek, hiszen a fideszes hatalom emberei állnak szemben egy helyi lokálpatrióta csapattal.
Éppen ezért, segítsük a Közösen Jászberény Egyesület jelöltjeit, akár aktivista munkával, akár pedig támogatással, hogy egyenlőbb feltételek mellett folytathassák kampányukat.
Az alábbi számlaszámra küldhetik adományaikat, mellyel a jászberényi kampányt tudják támogatni:
Számlatulajdonos: Mindenki Magyarországa Mozgalom
Számlakezelő Bank: Raiffeisen Bank: 12010501-01666969-00100002
Közlemény: "Jászberény" vagy "jászberényi kampány"

Az előválasztás szeptember végén kialakult végeredménye után, amikor eldőlt, hogy Kertész Ottó mérkőzhet meg Pócs Jánossal, Gedei a miniszterelnök-jelölti előválasztásra koncentrált, Dobrev Kláráért kampányolt, és főként Márki-Zay Pétert bírálta.

Budai Lóránt és Balogh Béla a német himnusz helyett a nácik dalszövegével köszöntötte Jászberény német testvérvárosa, Vechta polgármesterét, illetve a német delegációt. A jobbikos polgármester bocsánatot kért.
Az ünnepséget eredetileg azért rendezték, hogy Jászberény Város Tiszteletbeli Polgára kitüntető díjjal ismerjék el Andreas Michalowskinak a testvérvárosi kapcsolatokért végzett önzetlen munkájat.

Még másfél hónap van a jászberényi időközi választásig, de máris durvul, sőt bűzölög a kampány, ismeretlen tettesek összekenték egy, a jobbikos Budai Lórántot bíráló közismert személy lakásajtaját fekáliával.

Akkor és utóbb is számon kérte Budai döntéseit, például hogy egy rendezvényközpont botrányos építtetése során miért fizetett ki a kivitelezőnek 300 millió forintot azután, hogy tudta, a szerződést fel fogják bontani, illetve hogy a minőségi követelmények áthágására, hibás teljesítésekre alapozva vissza lehetett volna tartani a pénzt.

Közben az Adatradar.hu nevű portál kiszúrta: Budai Lóránt jászberényi jobbikos polgármester 2019-es polgármesteri győzelme óta nem kerített sort arra, hogy közzétegye vagyonnyilatkozatát.
A helyi honlap Gazdasági adatok című aloldalán elérhető szervezeti beszámoló sem tartalmazza a tavalyi zárszámadást, noha a dokumentum szerint azokat jellemzően májusban fogadja el a képviselőtestület. Az ötmillió forintot meghaladó költségvetési támogatásokat 2021. második negyedévéig töltötték fel. A foglalkoztatotti létszámról és a személyi juttatásokról szóló irat – amely alapján Budai éves fizetése bruttó 8 583 550 forint, költségtérítése pedig 1 352 096 forint – 2020-as.”

Malom-projekt történetének fényében. Ismert, hogy nemrégiben Jászberénynek 800 milliót kellett visszafizetnie amiatt, hogy megfeneklett a Fecskemalom-épület rendezvényközponttá átalakításának uniós beruházása.

Ezzel egybevág, hogy a fáma szerint a szocialista alpolgármester és esetleg maga a polgármester fölkereste Gyurcsány Ferencet, a DK pártelnökét, hogy megfúrják Gedei József akcióját.

Jászberényben úgy hírlik: a korábban betegszállítóként dolgozó jobbikos polgármester gazdasági-pénzügyi kérdésekben MSZP-s alpolgármesterére, Balogh Bélára, illetve a budapesti MSZP házatájáról érkezett jogászára hallgat. Van azonban egy másik alpolgármester is, a szintén jogász Gedei József DK-s politikus, akit jó ideje nem vonnak be érdemben a döntésekbe. Gedei József malomügyben nehezményezte, hogy őt, Budai másik helyettesét nem kérdezték meg a combos részszámla kiegyenlítéséről. A döntésről ugyanis csak utólag, a sajtóból értesülhetett.

„Amikor van egy jogi végzettségű szakembere a Mi Hazánk Mozgalomnak, akkor mindenképp őt kell indítani. Főleg Jászberényben, ahol olyan kaotikus helyzet alakult ki, hogy csak egy jogász tudja azt átlátni”.

A bejegyzés trackback címe:

https://lcmpart.blog.hu/api/trackback/id/tr6218027174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása