L.C.M.

L.C.M.

Péntek,akkor pride

2024. február 15. - gassy

Péntek este tartották az idei Budapest Pride fesztivál megnyitóját a Margit-szigeten, az eseményen felszólalt David Pressman amerikai nagykövet is. A hvg.hu cikke szerint a melegházasságban élő nagykövetnek ez volt az első beszéde, amelyet LMBTQ-témában tartott. Beszédét azzal kezdte, hogy épp a napokban ünnepelték 22-ik évfordulójukat partnerével.

Az a megtiszteltetés ért minket, hogy meghívást kaptunk az Egyesült Államok nagykövetségére, ahol Pressman nagykövet úr vendégei lehettünk, olyan nagyszerű, fiatal művészek, vállalkozók és barátok között, akiket magam is követek, csodálok, tisztelek” – írta az Instagramon Puskás-Dallos Peti, aki a feleségével, Puskás-Dallos Bogival látható a közös fotókon.

A legnépesebb a Cseh Katalin által vezetett momentumos kontingens volt, de Arató Gergelyt, Tordai Bencét és Szabó Tímeát is ki lehetett szúrni a tömegben” – emelték ki az ellenzéki politikusokat a cikkben.

Rajtuk kívül még Steiner Kristóf, Lakatos Márk, Pottyondy Edina, valamint az LMBTQ-könyvek miatt megbírságolt Líra-csoport kreatív igazgatója, Nyári Krisztián lett név szerint említve a résztvevők közül
A nagykövet, David Pressman beszédében kiemelte, hogy a „családbarát ország” szellemében köszönti a résztvevőket, a partnerével és két gyermekével együtt. Mint mondta, különösen fontosnak tartja, hogy a lefóliázott könyvek és szivárványpadok idejében családi Pride-pikniket rendezzen.

A beszéd után egyébként a Carson Coma is megérkezett, a talpalávalót szolgáltatni. Ezen a kerti partin készült az az ominózus fotó a szivárványpaddal, ami mellé odabiggyesztették Facebookon, hogy „mi loptuk el”..

A magyar kormánysajtó fenyegetésként értékelte Pressman szavait, akinek „már a személye is provokációnak tekinthető Joe Biden részéről”, aki „egy olyan együttélési formát, amelyet a vendéglátó ország alaptörvénye nem ismer el családnak, tudatosan, demonstratív módon, visszatérően és nyilvánosan családnak nevez” – szóltak a támadások a nagykövet ellen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lcmpart.blog.hu/api/trackback/id/tr6618326687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása